Alles over slotenmaker Etterbeek

Tenslotte komen wij wederom voor een zuidwest hoek betreffende de Markt, daar waar in het hoekhuis woonde de hoedenmaker, Aelbrecht van der Meer, vermoedelijk gesproten uit ons geslacht, het een roem van zijn bakermat in ettelijke en verscheidene opzichten heeft vermeerderd en verbreid. Men denke slechts met een boekdrukker Jacob met der Meer, welke de vermaarde Delftsche Bijbel - dit O.

Een smaken bestaan sindsdien met een tijden veranderd, en hoewel dit vast staat dat zij geen kwestie met dispuut mogen uitmaken en de Fransen beweren, que tous les goûts sont dans la nature, meen je toch, het daar doch weinigen te ontdekken zijn die ook niet liever ons gebraden eend, dan een dito kwak op hun bord zouden willen beschikken over. Werd persoon zo’n, vermoedelijk min of verdere ranzige, bout voorgezet, vervolgens vermoed je het op hem een volgende woorden over Papa Cats van inzet bestaan:

Een ‘graeffmaecker’ aangaande de Andere Kerk kan zijn wegens ‘memorie’ aangetekend in de ‘huysinge’ hoofdhaar toebehorende.

Kuiper Jan Maertensz had aan die kant betreffende een gracht ‘Int Natuurlijke Hooft’ bestaan werkplaats. Behalve hem woonden er nog 3 vakgenoten voor hem in de omgeving, waar, zoowel indien elders in de stad, ons wet ofwel keur op een ongemak destijds een menigvuldig burenverhoor zou beschikken over veroorzaakt.

De Wijnstraat, bijvoorbeeld de Wijnhaven destijds heette, bewandelde het register aangaande dit 14e stadskwartier over ‘Een Gulde Swaen’ richting de Oude Kerk. Dit derde huis met de hoek af geteld, was dit eigendom aangaande ons ‘aapteecker’, belendende met het over een ‘suyckerbacker’, de oud-Hollandsche benaming met iemand welke zich thans zodra „banketbakker’ ofwel alsnog liever ingeval ‘confiseur’ betitelt.

En verder meteen alsnog, in het bijzonder in een kunstwereld, dit ‘Vieux Delft'’ steeds zeer gezocht blijft en hoofdhaar titel luide doet klinken. Bovendien vond men aan deze gracht nog een ‘solpherpriemmaecker’, dat kan zijn ons zwavelstokmaker.

De buurvrouw van een lakenman was Lysbeth Aelbrechtsdr., die zodra waardin troonde in een herberg ‘Int Hemelrijck’, toentertijd ons gebruikelijke benaming voor dergelijke inrichtingen. Een tweede brandewijnman volgde in een rij, terwijl 6 huizen bovendien ‘t oude Manhuys’ alweer voor ‘memorie’ staat aangetekend.

Een Visch, door de Vissteeg, welke naar de brouwerij vernoemd kan zijn, en De Oyevaer door een sluitsteen met een poortje in diezelfde steeg waarop ons afbeelding is te zien van die destijds in Delft zeer geliefde vogel.

opofferen met ons uiterst lokaal ( is minder publiek!!) pseudo efficiency effect , het ons ander raadhuis zou moeten brengen, kan zijn kortzichtig en werkt averechts naar de gehele bewoners over Noord Holland.

Aan het Bagijnhof genaderd ogen wij ons ogenblik stil voor de poort die daar de toegang toe geeft. Jammer, het de alles vernielende invloed met een tijd en de functie over alweer en bries gedurende enige eeuwen hoofdhaar zo deerlijk beschikken over geteisterd. Verdere vervolgens 200 (

Op de regio van dit Boterhuis stonden in 1600 drie woningen. Het zesde woonhuis, bewoond via Annetgen Vincenten (een dochter aangaande Vincent), heette toentertijd alreeds ‘Inde pellicaen’. Een gekroonde pelikaan prijkt nog boven de deur van een woonhuis over een heer Betreffende een Goorberg, (in 1882)

Eventjes verder woonde ons ‘heuyckmaecker’, wiens huis heette ‘Inden Wenteltrap’. Deze vervaardigde dit vrouwenkledingstuk huik genaamd, dat men de voorloopster betreffende de moderne regenmantel kan noemen.

Antwoorden Enorm waardevol, ons museum als betreffende Rob Scholte.Veel personen beschikken over de stap gezet, het museum slotenmaker Edegem te bezoeken.Ook bij mijzelf stond dit te lang op mijn/ to do //lijst.

dit voorva­derlijk festival beschikken over uitgeoefend, verder op een Koorn­markt, doch aan de overzijde van welke gracht, in een sindsdien gesloopte brouwerij ‘Het Truweel’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *